12 oktober 2019

KSVG-Mol viert zijn 75-jarig bestaan in het Armand Melis-stadion in Dessel.

19 april 2019

Jasper Van Duppen wordt de nieuwe secretaris. Hij neemt over van Vincent Slegers.

1 maart 2019

De 50ste Jan Van de Craen-kwis vindt plaats in PC Mol-Ginderbuiten. Martine en Luk Nuyts konden deze keer de wisseltrofee in de wacht slepen.

December 2018

KSVG Mol neemt voor de eerste keer deel aan het indoor minivoetbaltornooi van Referees United. KSVG Mol stootte door tot de finale, maar moest hier na strafschoppen het onderspit delven tegen KSOVA.

1 april 2018

op 1 april 2018 overleed Tinneke Verspreet. Tinneke was de echtgenote van Jan Van de Craen, één van de stichters van onze vereniging. Tinneke en Jan zijn hun ganse leven betrokken geweest bij de kring.

10 februari 2018

Omwille van een tegenvallend mosselfeest in 2017 en omwille van beperkt enthousiasme met betrekking tot de organisatie werd besloten om geen mosselfeest meer te organiseren.

juni 2017

Rik Husson dient omwille van het bereiken van de leeftijdsgrens zijn activiteiten als opleider stop te zetten. Jan Cowé blijft op post als verantwoordelijk opleider van het gewest Mol en ook Rik Cools is nog als opleider actief in ons gewest.

14 april 2017

Tijdens de algemene jaarvergadering wordt Vincent Slegers de nieuwe secretaris van de kring. Jan Nijs zet een stapje terug en wordt opnieuw schatbewaarder in de plaats van Stijn Ruymaekers. Dave Van Duppen blijft als voorzitter van de kring op post.

22 april 2017

In plaats van het jaarlijkse banket en eindeseizoensfeest wordt op 22 april 2017 voor de eerste keer als seizoensafsluiter een ledenfeest georganiseerd in de parochiezaal in Mol-Ginderbuiten.

18 februari 2017

Het mosselfeest wordt in het seizoen 2016 - 2017 georganiseerd in het PC te Mol-Ginderbuiten.

9 december 2016

Ex-veldrijder Paul Herygers is als gastspreker aanwezig op onze algemene vergadering.

Augustus 2015

De kringen van Geel, Herentals en Mol slaan de handen in mekaar voor de organisatie van een gezamenlijke provinciale cursus te Geel.

juni 2015

De Provinciale Scheidsrechterscommissie wordt vervangen door een vernieuwd Bureau Arbitrage Antwerpen. Voorzitter Jean Keulemans geeft de fakkel door aan Jan Govaerts. Ook voor verantwoordelijk commissielid André Boeckx betekent dit het einde van een lange carrière binnen de arbitragewereld. Jan Cowé stopt eveneens als commissielid en wordt terug verantwoordelijk opleiding in het Gewest Mol. Ook voor opleider Luk Nuyts betekent dit een eindpunt van zijn actieve carrière binnen de voetbalbond.

Oktober 2014

De website van de kring krijgt een nieuw kleedje. Luk Nuyts zal de website trachten up to date te houden !

25 apri 2014

Wijzigingen in het bestuur van de kring. Jan Nijs ruilt de rol als schatbewaarder in om secretaris te worden in plaats van Jozef Mariën. Stijn Ruymaekers neemt de taak van schatbewaarder op zich.

Juli 2014

Het - voorlopig - laatste georganiseerde weekeinde in organisatie van Karel Huysmans en Alo´s Bertels ging richting Tongeren. 17 KSVG-ers gingen mee.

April 2013

Een delegatie van KSVG Mol woont de opnames van Extra Time bij in Vilvoorde.

september 2013

Het bestuur beslist het lidgeld met vijf euro te verhogen tot 20 euro vanaf het seizoen 2013 - 2014.

april 2013

Het banket ging voor de eerste maal door in het Armand Melisstadion, en het was een succes. 94 gasten die allen genoten van een zeer uitgebreid menu.

9 februari 2013

Onze vergaderlocatie is niet de enige wijziging. Ons mosselfeest vond voor het eerst plaats in het PC van Hulsen na verschillende jaren dit gegeven te hebben in het PC van Rosselaar

4 januari 2013

Na jarenlang ons vergaderplaats in Zaal Welkom gehad te hebben is onze nieuwe vergaderlocatie PC Ginderbuiten geworden. De aftrap werd er gegeven met de nieuwjaarsreceptie

23 november 2012

Bart Vertenten is gastspreker op onze algemene ledenvergadering. Zaal Welkom in Achterbos was helemaal gevuld !

oktober 2012

Het Fluitenierke wordt vernieuwd. Er wordt samengewerkt met Editoo voor druk en verdeling van het infoblad.

15 september 2012

Voor de eerste maal in de geschiedenis van KSVG-Mol en het PSC Antwerpen werden de fysieke testen voor de scheidsrechters uit het namiddag kader in Mol georganiseerd. Dit gebeurde met succes op de piste van Sporthal Den Uyt.

Augustus 2012

Voor de eerste keer worden de voetbaltweedaagse georganiseerd op de terreinen van VC Moldavo te Mol-Ginderbuiten.

januari 2012

Jan Verwaest wordt als schatbewaarder opgevolgd door Jan Nijs

zomer 2011

Jan Cowé, vele jaren verantwoordelijk opleider voor KSVG Mol, wordt directielid van de PSC Antwerpen. Hij wordt bij KSVG Mol opgevolgd door Luk Nuyts.

3 april 2010

Na vele jaren in de Zilvermeeuw wordt het jaarlijkse banket een groot succes op de nieuwe locatie: zaal Kiezelhof te Mol-Rauw.

28 april 2007

KSVG Mol wint de SVPA-beker tegen Noordergouw na een spannende finale: 2 - 2. Na strafschoppen: 5 - 4. Ook de wisselbeker van de meeste doelpunten kwam voor de 2de keer op rij mee naar Mol.

november 2006

Rudi Alen wordt de nieuwe webmaster en maakt een nieuwe site.

september 2006

Jan Verwaest is de nieuwe kassier, hij volgt Jef Mariën op als schatbewaarder.

augustus 2006

Jozef Marien volgt Rob Rijmen op als secretaris die wegens beroepsomstandigheden te weinig tijd heeft.

26 augustus 2005

Na 13 jaar voorzitterschap onder Peter Jordens, wordt de fakkel doorgegeven aan Dave Van Duppen.

4 februari 2005

KSVG Mol wint de prijs van “Sportclub van 2004“ in Mol.

1 december 2004

Rik Cools verlaat zijn vaste stek langs de lijn als grensrechter en wordt opleider voor het gewest Mol. Hij zal o.a. Jan Cowé bijtreden in het volgen en begeleiden van de AR's.

8 oktober 2004

KSVG Mol viert haar 60-jarig bestaan met een uitgebreid koud buffet tijdens de algemene ledenvergadering. Tinneke, de moeder van onze vereniging, wordt in de bloemetjes gezet.

20 augustus 2004

Maarten Van Nooten wordt webmaster van de vereniging en registreert ksvg-mol.be. De website wordt voorgesteld tijdens de statutaire vergadering.

2003

Rob Rymen neemt de plaats van secretaris van de vereniging over van Luk Nuyts. Luk vervoegt het opleidersduo Jan Cowé en Rik Husson.

2002

Onze kring krijgt er opnieuw twee opleiders bij : Rik Husson en Guido Adriaensen komen onze verantwoordelijke opleider Jan Cowé vervoegen.

15 december 2001

Tijdens een persconferentie wordt de nieuwe shirtsponsor van onze vereniging voorgesteld: ABL. Het Belgische leger heeft namelijk een overeenkomst getekend met onze vereniging om gedurende drie seizoenen te fungeren als sponsor van onze voetbalploeg. De nieuwe uitrusting wordt dan ook met de nodige fierheid voorgesteld.

2001

Karel Huysmans wordt als schatbewaarder opgevolgd door Jozef Mariën.

1999

Victor Janssen zet omwille van gezondheidsredenen een stap terug en houdt dus het opleiderschap voor bekeken.

maart 1999

Het tweemaandelijkse infoblad “Het Fluitenierke“ wordt vanaf deze uitgave telkenmale gespekt met een interview met één van onze leden. Roger Schaevers plaatst nl. telkens iemand “In de kijker“. Dit is in feite de opvolger van “Op de praatstoel“.

8-9 augustus 1998

KSVG Mol organiseert voor de eerste maal de voetbaltweedaagse “Cup Willy Jordens“. De wedstrijden gaan door op de terreinen van K.F.C. Mol (Heidehuizen). Deze voetbaltweedaagse is de opvolger van het juniorstornooi, dat jarenlang de 4 zaterdagen van augustus had plaatsgevonden.

10 februari 1998

Met het overlijden van Jan Vande Craen verliest de kring zijn boegbeeld en de laatste actieve stichter van de vereniging.

27 februari 1997

Jan Vande Craen wordt bekroond met de wisseltrofee van de Molse Persbond. Dit vormt een bekroning voor zijn jarenlange inzet voor KSVG Mol, maar ook voor zijn carrière in de arbitrage en in de K.B.V.B. in het algemeen.

1996

Luk Nuyts volgt Jan Cowé op als secretaris van de vereniging. Karel Huysmans wordt de nieuwe schatbewaarder in plaats van Gilbert Vanhoof.

17 juni 1995

Vanwege het 50-jarige bestaan van de vereniging wordt de titel “Koninklijke ScheidsrechtersVereniging Gewest Mol“ toegekend door de koning.

27 mei 1995

SVG Mol organiseert de finales van de VARO-beker op de terreinen van K.F.C. Ezaart Sport.

5 mei 1995

SVG Mol verovert de derde plaats in de Beker Leenen.

1 mei 1995

Voetbaldag met wedstrijd: “selectie Mol“ - “Selectie Balen“.

31 maart 1995

Luc Nilis fungeert als gastspreker op één van de ledenvergaderingen van de vereniging.

23 december 1994

Jan Cowé treedt toe tot het korps der opleiders, zodat het gewest Mol terug over 3 volwaardige opleiders beschikt.

22 oktober 1994

Academische zitting met receptie omwille van het 50-jarige jubileum.

7 oktober 1994

Ontvangst op het Molse Gemeentehuis naar aanleiding van de viering van het 50-jarige bestaan.

1994

Jan Cowé wordt secretaris van onze vereniging. Hij heeft de eer deze functie uit te oefenen tijdens de viering van het 50-jarig bestaan.

13 augustus 1994

Voor de eerste maal stapt SVG Mol in het Graspopverhaal. Onze vereniging staat in voor de uitbating van de parking.

25 februari 1994

De Jan Vande Craenkwis vindt voor de 25ste maal plaats. Roger Schaevers en Annelies Bertels winnen deze feestrijke editie.

1993

Jan Manderveld neemt de taak van Freddy Peeters als opleider in ons gewest voor één seizoen over.

27 juni 1993

SVG Mol neemt deel aan de “Sportkriebelhappening“ in de Molse Sporthal.

3 april 1993

Voor de eerste maal vindt het jaarlijkse banket van de vereniging plaats op het Provinciaal Domein Zilvermeer (Zaal Zilvermeeuw). Voorheen was steeds Zaal 700 in Dessel uitverkoren terrein geweest.

1992

Peter Jordens wordt voorzitter van onze vereniging. Freddy Peeters wordt voor één seizoen opleider in ons gewest.

15 mei 1992

KSVG Mol wint de VARO-beker tegen Westerlo met 2 - 0.

februari 1992

Organisatie eerste mosselfeest van SVG Mol in Zaal “De Zwaan“ op de Markt te Olmen.

1991

Gilbert Vanhoof volgt Fons Verherstraeten op als schatbewaarder.

3 mei 1991

De VARO-beker wordt terug binnengehaald. Lier is de verliezende finalist.

1990

De bestuursraad beslist om het lidgeld te verhogen en op 500 BEF te brengen.

19 mei 1990

SVG Mol wint de Beker Leenen, na een spannende finalewedstrijd tegen de collega's van Lier. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

1989

Alois Bertels wordt de nieuwe secretaris.

26 mei 1989

Na een jaar onderbreking wint SVG Mol opnieuw de VARO-beker. Turnhout diende het onderspit te delven.

1988

Jean Seghers wordt eveneens opleider. Hij zal deze functie vervullen tot 1991.

april-mei 1988

Het al bestaande tweemaandelijkse infoblad voor de leden krijgt vanaf nu ook een naam. “Het Fluitenierke“ is geboren.

1987

Opnieuw wint SVG Mol de VARO-beker, ditmaal tegen onze vrienden van Noordergouw.

1986

Jan Cowé wordt voorzitter van de vereniging. Fons Verherstraeten wordt schatbewaarder.

1 juni 1986

SVG Mol triomfeert opnieuw in de VARO-beker. Turnhout dient het onderspit te delven.

14 februari 1986

De sportraden van Mol en Balen, in samenwerking met de Molse Persbond, reiken de persprijs uit aan SVG Mol.

1985

Peter Jordens volgt Gaston Rens na één seizoen op als schatbewaarder.

19 mei 1985

SVG Mol slaagt erin een dubbelslag te realiseren, want ook de VARO-beker wordt gewonnen tegen de collega's van Turnhout.

10 mei 1985

SVG Mol wint de finale van de Beker Leenen tegen de collega's van Westerlo.

1984

Gaston Rens verlost Jozef Hus van zijn dubbele functie en wordt schatbewaarder. Het lidgeld wordt aangepast en verhoogd tot 400 BEF.

28 juli 1984

SVG Mol organiseert zijn eerste vissersprijskamp.

1983

Jozef Hus combineert de taak van schatbewaarder met die van voorzitter. Albert Schalley stapt in de functie van secretaris.

1982

Jozef Hus volgt Willy Slegers op als schatbewaarder.

1981

Na een onderbreking van één jaar neemt Gustaaf De Koninck het secretariaat terug waar.

1980

Opnieuw Jean Seghers neemt het voorzitterschap waar. Tegelijkertijd fungeert hij als secretaris.

1979

Eduard Gerinckx depanneert de vereniging door het voorzitterschap voor de duur van één jaar op zich te nemen. Willy Slegers wordt schatbewaarder.

1976

Slechts één jaar na de overname wordt Jean Seghers op zijn buurt opgevolgd door Lucien Teunkens als voorzitter van de vereniging.

1975

Na drie jaar al secretaris gefungeerd te hebben, zet Jean Seghers de stap naar het voorzitterschap. Gustaaf De Koninck neemt het secretariaat over. Theo Geerts vergezelt Jan Vande Craen als opleider tot 1978.

1974

Het lidgeld van de vereniging wordt vastgelegd op 300 BEF.

1972

Jean Seghers volgt Rene Mallants op als secretaris van de vereniging.

1970

Rene Mallants wordt secretaris in opvolging van Rik Husson en Victor Jansen volgt Cyriel Minnen als schatbewaarder op.

1967

Ingrijpende wijzigingen. Theo Geerts wordt voorzitter van de vereniging, terwijl Rik Husson secretaris wordt. Cyriel Minnen wordt de nieuwe schatbewaarder.

1965

Dhr. Theo Geerts volgt noodgedwongen August Sas op als secretaris op. Deze laatste moet wegens gezondheidsredenen een stap terug zetten. Ook Alfons Renders moet als formateur plaats maken omdat de gezondheid het laat afweten. Jan Vande Craen neemt zijn taak over.

1962

Dhr. August Sas volgt Alfons Renders als secretaris op.

1959

Dhr. Jef Faes neemt het roer als voorzitter over. Alfons Renders blijft op post als secretaris.

27 mei 1951

SVG Mol treedt in de voetbalarena tegen de collega's van Herentals. Toen al was Mol een sterk elftal, want Herentals werd verslagen met 4 - 1.

8 oktober 1944

Oprichting van de ScheidsrechtersVereniging Gewest Mol onder impuls van de heren Albert Segers uit Balen, Jos Theuwissen uit Mol, Jan Vande Craen uit Balen, Martin Smets uit Olmen en Juul Van Den Berg uit Dessel. Dhr. Van Hoof, toenmalig ondervoorzitter van het P.S.C. Antwerpen, begeleidde dit totstandkomingproces. Dhr. Alfons Renders uit Balen was toen formateur - de enige - in de Kempen en fungeerde als eerste voorzitter - en tegelijk ook als secretaris - van de vereniging. Jan Vande Craen nam de taak van schatbewaarder op zich.

1944

Gewestelijke scheidsrechterscursus georganiseerd door P.S.C. Antwerpen in het Gildenhuis te Mol.